Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amíg fakérget nem esznek...
  2008-04-19 12:08:00, szombat
 
  Amíg fakérget nem esznek...
2008-04-19 08:29:16

A kutatók szerint a választóknak cirka húsz százaléka az MSZP-t vagy az SZDSZ-t támogatja, azaz nagyjából egymillió-hatszázezer ember helyesli azt, ami ma Magyarországon kormányzás címén folyik.

Ez rettenetes, de mutatja: tévedés leírni ezt a kurzust, van még ebben szufla.

Az MSZP-SZDSZ tandemet összeparancsoló erők sokkal izmosabbak, mint ami az elmúlt hetek médiájából sejthető. Nem egynémely SZDSZ-es figura pénze tartja a liberálisokat a kormányban. Nagyobb erők hatnak a háttérben. Immár megint nemzetközi trendek játékszere a kormány. Medgyessy behajtotta az országot a bankok utcájába, Gyurcsányék pedig adósságcsapdába terelték. Ma az adókat a bankok viszik el, a reálgazdaságban megtermelt hasznot meg a multik. Az ország tökéletesen van berendezve - nekik. És az ő akaratuk előtt sokkal hamarabb meghajlik az MSZP is, az SZDSZ is, mint a népakarat előtt.

Gyurcsány intenzíven keres szövetségeseket. Újabb megnyilatkozásai azt sugallják, hogy talált. Hirtelen lett pénz fejlesztésre és növekedésre, a következő két évben emelkedni fognak a jövedelmek (most: mélyponton - lásd a KSH friss jelentését), és bővül a fogyasztás - mondta a kormányfő. A minap beígérték, hogy jövő évtől decemberben fizetik a közszférában a 13. havi fizetést. És a kormánysajtó ezt vívmányként tálalja, pedig csupán a régi rend visszaállítása.

Miből telik "fejlesztésre" - azaz béremelésre, szociális juttatásra - 2009-től? Mert az ország teljesítményéből biztosan nem. Csak egy válasz kínálkozik: valaki a háttérből besegít. Márpedig közgazdasági axióma, hogy pénz mindig van, csupán az a kérdés, hogy mennyibe kerül. Gyurcsányék a túlélésükért újabb felélésből, eladósításunkból finanszírozzák a "jóléti intézkedéseket". Ennek a kormányzásnak minden egyes napja egy héttel hosszabbítja meg a kilábalás idejét.

Gyurcsány azt is megígérte, hogy megszorítások nem lesznek. Márpedig reform nélkül a közös kasszából nem lehet nagyobb összeget kivenni. Két megoldás képzelhető el: újabb adósságnövelés vagy újabb privatizáció. Gyurcsányék a hatalom megtartásáért áruba bocsátják az országot. Régebben kisebb darabokat, most nagyobbakat. A "fejlett pénzpiaci módszerek" miatt már nem is a holnapot adják el, hanem a holnaputánt. Gyermekeink és unokáink életfeltételeit emészti föl a dilettantizmusba oltott országherdálás.

Az egész csak látszólag szól Gyurcsányról, valójában jól kitaposott ösvényen haladunk - lefelé. Úgy hívják: kádárizmus. Pénzen veszik a népszerűséget. Valamikor 1980 körül kezdődött, és ez vezetett a csőd szélére a rendszerváltozáskor. Megjegyezzük, a rendszerváltozás nem a csőd következménye volt, hanem a Szovjetunió összeomlásáé. Magyarországnak speciális terhe volt 1990-ben az adóssághegy, és mára kiderült, ez volt a legrosszabb hendikep. Az 1990-ben rosszabb helyzetűnek látszó országok (Románia, Csehszlovákia, Lengyelország, a balti államok) valójában jobban álltak, mert: 1. nem voltak eladósítva, 2. épebb nemzettudatuk volt, 3. egészségesebb demográfiai állapotban voltak.

A kádári reflexekre építve sikerült megbuktatni 2002-ben a polgári kormányt, de minimális győzelme miatt a szociálliberális koalíció minden ígéretét teljesíteni kényszerült. Az MSZP-SZDSZ-t támogató bankvilág a tenyerét dörzsölte: elnyerte Magyarországot.

A pénzen vett hatalmi mámorra törvényszerűen jött a másnaposság, s vele a számla. És most minden visszahullik a fejünkre. A beteg nemzettudat az engesztelhetetlen gyűlölködéssel, a demográfiai válság a munkáskezek hiányával, az elnéptelenedő iskolákkal, falvakkal, a cigánykérdéssel, a bevándorlással. És mindenekelőtt az adósságteherrel.

A bal sajtó, amelynek elévülhetetlen érdeme, hogy még mindig van húszpercentnyi kormánybázis, momentán egyetlen dologra koncentrál: Orbánnal riogat. Hogy visszajön; hogy kétharmada lesz. És tényleg! Micsoda veszély! Netán ismét a felére csökken az infláció, meg az államadósság is apadna; munkahelyek keletkeznének, magyar vállalkozások kapnák a támogatásokat, nőne a minimálbér; lenne családi adózás, nem árusítanák ki a termőföldet... Bizony, féljünk, rettegjünk!

Amíg van húszszázaléknyi MSZP-SZDSZ támogató a társadalomban, addig nem is kell ide polgári kormány. Ki kell böjtölni, hogy az MSZP-SZDSZ-kettős alkalmatlanságát ez a mostani kurzus verje bele mindenki fejébe. Ha lassan tanulnak, akkor majd fakérget kell enniük, hogy felfogják végre. Nincsen más demokratikus mód kigyógyulni az MSZP-SZDSZ-kórból.

Nyíri János
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: teljesítményéből, szociálliberális, rendszerváltozás, megnyilatkozásai, alkalmatlanságát, dilettantizmusba, eladósításunkból, cigánykérdéssel, húszszázaléknyi, magyarországnak, adósságcsapdába, szövetségeseket, életfeltételeit, adósságteherrel, összeparancsoló, reálgazdaságban, bevándorlással, gyűlölködéssel, magyarországon, intézkedéseket, törvényszerűen, visszaállítása, finanszírozzák, adósságnövelés, húszpercentnyi, elévülhetetlen, országherdálás, magyarországot, népszerűséget, keletkeznének, egészségesebb, mindenekelőtt, elnéptelenedő, vállalkozások, következménye, liberálisokat, kutatók szerint, választóknak cirka, elmúlt hetek, bankok utcájába, bankok viszik, reálgazdaságban megtermelt, ország tökéletesen, népakarat előtt, fogyasztás –, minap beígérték, régi rend, ország teljesítményéből, válasz kínálkozik, háttérből besegít, túlélésükért újabb, kormányzásnak minden, Nyíri János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nehezen engedem  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Esti kép  Emberként automatikusan értéke...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Alakot vált...  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Messziről jött ember  S a dalok tanulsága  802 esztendeje, 1222. április ...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Zilahy Lajos gondolata  Amit átélünk,  Maradék idő  Az udvariasság alapja: önismer...  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Vannak arcok  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  William Shakespeare idézet  Ahogy emelkedik a rezgés...  Vannak arcok  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Pillangó  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Különös!  Föld napja április 22  A fák lelke  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kutatók szerint, választóknak cirka, elmúlt hetek, bankok utcájába, bankok viszik, reálgazdaságban megtermelt, ország tökéletesen, népakarat előtt, fogyasztás &#8211, minap beígérték, régi rend, ország teljesítményéből, válasz kínálkozik, háttérből besegít, túlélésükért újabb, kormányzásnak minden, héttel hosszabbítja, kilábalás idejét, közös kasszából, hatalom megtartásáért, holnapot adják, dilettantizmusba oltott, egész csak, csőd szélére, csőd következménye, legrosszabb hendikep, 1990-ben rosszabb, balti államok, kádári reflexekre, polgári kormányt, szociálliberális koalíció, tenyerét dörzsölte, pénzen vett, beteg nemzettudat, engesztelhetetlen gyűlölködéssel, demográfiai válság, munkáskezek hiányával, elnéptelenedő iskolákkal, felére csökken, mostani kurzus, teljesítményéből, szociálliberális, rendszerváltozás, megnyilatkozásai, alkalmatlanságát, dilettantizmusba, eladósításunkból, cigánykérdéssel, húszszázaléknyi, magyarországnak, adósságcsapdába, szövetségeseket, életfeltételeit, adósságteherrel, összeparancsoló, reálgazdaságban, bevándorlással, gyűlölködéssel, magyarországon, intézkedéseket, törvényszerűen, visszaállítása, finanszírozzák, adósságnövelés, húszpercentnyi, elévülhetetlen, országherdálás, magyarországot, népszerűséget, keletkeznének, egészségesebb, mindenekelőtt, elnéptelenedő, vállalkozások, következménye, liberálisokat, csehszlovákia, megszorítások, megtartásáért, nemzettudatuk, támogatásokat, társadalomban, lengyelország, kormányzásnak, kormánybázis, túlélésükért, demokratikus, megjegyezzük, közgazdasági, hosszabbítja, választóknak, magyarhirlap, közszférában, fejlesztésre, államadósság, privatizáció, visszahullik, kormánysajtó, gyurcsányról, összeomlásáé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.